Trauma Healing Summit 2023

21 april 2023 – De Duif Amsterdam

Aankondiging trauma healing summit 2023

Je bent niet je trauma!

De meesten van ons maken trauma mee in hun leven, vroeg of laat. Ons trauma hoeft ons echter niet te definiëren. Het leven kan zoveel meer zijn dan altijd eindeloos doorgaan, te hard werken, afgesloten zijn, etiketten en medicatie. Met de juiste ondersteuning en in verbinding met anderen kunnen we onszelf helen.

De intentie van dit summit is bijdragen aan een trauma-geïnformeerde samenleving, waar trauma wordt herkend, begrepen en erkend, waar hulpmiddelen en ondersteuning toegankelijk zijn en waar mensen ruimte ervaren om zichzelf te helen; een samenleving waar hoop en vertrouwen is.

Het zal een inspirerende interactieve dag worden met vele sprekers die al jarenlang ervaring hebben met traumaheling en persoonlijke ontwikkeling. Een dag waar volop vernieuwende kennis en ervaring rondom trauma gedeeld wordt, met praktische tools en verschillende benaderingen. De tools die worden ingezet om trauma te genezen zijn wetenschappelijk onderbouwd en hebben hun succes in de praktijk bewezen. Juist omdat het niet om een one size fits all benadering gaat, ontstaan er mogelijkheden om ingesleten gewoontes, geestelijke en/of fysieke klachten aan te pakken en te verhelpen.

Hanna Verboom zal de dag op eigen wijze voorzitten en de kwaliteiten en bijdragen aan het licht brengen van Heleen Grooten, Dolf Dix, Peter Paanakker, Anne Marsman, Anne van den Ouwelant, Renate Lukassen, Sander van Goor, Fleur van Groningen, Anouk Prop, Pomme Termond, Kim van Oorsouw, Thomas Dekker, Fieke Opdam en Jeanine Souren.

De summit richt zich onder meer op GGZ-medewerkers, artsen, praktijkondersteuners, yogadocenten, onderwijsdocenten, studenten psychologie, sociaal maatschappelijk werkers en iedereen die geïnteresseerd is in de achtergrond van trauma.

21 april 2023 – De Duif te Amsterdam

Deze dag is een prachtige gelegenheid om gelijkgestemden te ontmoeten.

Voor meer informatie en tickets: https://www.thetraumahealingsummit.com/

De eerste Trauma Healing Summit in Nederland is een initiatief van Karlijn Melenhorst en Anouk Prop. Zij delen een holistische benadering van traumabehandeling en bewustwording. Hun wens is begrip over trauma verspreiden, zodat het echte werk van heling kan beginnen. Ze verheugen zich erg op deze eerste Trauma Healing Summit, een kick-off van veel meer activiteiten op het gebied van trauma heling voor onze samenleving.

We hopen dat jij erbij kan zijn. Heal and pass it on!

Vorig artikelJAMA Psychiatry: Aandacht vereist voor schadelijke effecten van psychedelische therapie
Volgend artikelHoe je hechtingsstijl jouw emotieregulatie en relaties beïnvloedt