Inleiding met link

Op deze pagina vindt u Nederlandstalige inleidingen met link naar de originele (niet vertaalde) artikelen van het platform “MIA Global”.

Inleiding met link

Aankondiging World Tapering Day; een gratis online event waarin aandacht gevraagd wordt voor het veilig afbouwen van psychofarmaca en pijnmedicatie. World Tapering Day vindt plaats van 4 t/m 6 november 2022. Lees het artikel voor meer informatie over dit gratis internationaal evenement met een programma vol gewaardeerde sprekers.
Post SSRI Seksuele Disfunctie (PSSD) is een sterk gestigmatiseerde, onderbelichte en ondergerapporteerde seksuele gezondheidstoestand. PSSD is een slopende en vaak permanente aandoening die ontstaat na SSRI- en SNRI-medicatiegebruik en wordt gekenmerkt door een verlies van seksueel gevoel en functie. Daarom horen alle zorgverleners zich bewust te zijn van PSSD en de veelzijdige gevolgen die deze aandoening heeft op het leven, de relaties en het welzijn. Vandaar dit webinar.
Volgens onderzoek worden zwarte patiënten significant vaker negatief beschreven in elektronische patiëntendossiers (EPD's) dan blanke patiënten. Dit is zorgwekkend omdat EPD's worden gebruikt om notities te delen tussen zorgverleners. Op die manier wordt racisme "overdraagbaar".
Teamleden van het NEC vonden de Mental Health First Aid-training een erg “klinische” benadering hebben. Hoe men iemand kan steunen op het moment van een crisis, werd niet gezegd. Dus dachten ze, wie kan er beter een training ontwerpen dan zij die deze ervaringen hebben doorleefd? ECPR was het antwoord.
Deze podcast is een aanrader voor voorschrijvers van psychiatrische medicatie en hun patiënten. Dokter Fava geeft heel begrijpelijke, toegankelijke en eerlijke informatie over (afbouw) antidepressiva. En meer...
Onderzoekers Mark Horowitz en David Taylor geven richtlijn voor het (hyperbolisch) verminderen of stoppen van psychiatrische medicijnen.
Studie toont aan dat als het taalgebruik zoals dat gebruikelijk is binnen de psychotherapie wordt vervangen door klinisch-neurowetenschappelijk taalgebruik (chemische onbalans of genetische afwijking), de behandelresultaten van patiënten verslechteren.
Lichamelijke ontwenningsklachten van antidepressiva regelmatig verward met terugvallen of vele andere aandoeningen. Marion Brown en Stevie Lewis presenteren de gevaren hiervan.

Archief

Thema's