Volledige vertalingen

Op deze pagina vindt u volledig naar Nederlands vertaalde artikelen van het platform “MIA Global”. 

Onderzoekers Moncrieff en collegue, waaronder Mark Horowitz, publiceerden onlangs een paper, waarover wij op onze website schreven. Er werd vastgesteld dat het idee dat depressie wordt veroorzaakt door een lage serotonine- of verminderde serotonine-activiteit niet wordt ondersteund door wetenschappelijke onderzoeken, terwijl het wel als zodanig aan mensen werd gecommuniceerd. Er kwam kritiek vanuit de beroepsgroep, waarop Moncrieff en Horowitz in dit artikel reageren. Geen van de experts die het onderzoek bekritiseerden of zich haastten om het gebruik van antidepressiva te verdedigen, erkende dat er andere manieren zijn om depressie te begrijpen en er andere benaderingen zijn om mensen die eraan lijden te helpen.
Internal Family Systems (IFS) is een therapeutisch model dat het idee van een "mono-mind" verwerpt ten gunste van een meervoudige benadering waarbij elke persoon wordt beschouwd als drager van drie verschillende groepen "delen" die elk gevormd zijn door ervaringen uit het verleden. Deze delen kunnen getraumatiseerde innerlijke kinderen en andere "ballingen" omvatten, maar ook "beschermers" (de reactieve "brandweerlieden" en proactieve "managers"). Het belangrijkste deel is de "zelf" omdat het kan helen.
Een zeer informatief artikel waarin kort en op begrijpelijke wijze werking, bijwerkingen, afhankelijkheid, afbouwen en onttrekkingsverschijnselen aan de orde komen. Een goed uitgangspunt als u meer wilt weten over benzodiazepines (benzo’s) ofwel de ‘Pammetjes’. De auteur heeft een graad in biologische wetenschappen en een doctoraat in farmacologie.
Farmaceutische bedrijven hebben social media-influencers gevonden als een directe vorm van communicatie met de consumenten. Dit biedt zowel kansen als uitdagingen voor de verschillende betrokken partijen, zoals uiteengezet in dit onderzoek door Willis en Delbaere.
Onderzoekers beweren biomarkers te hebben gevonden die een onderscheid maken tussen mensen die door suïcide zijn gestorven en mensen die aan andere oorzaken zijn gestorven. Ondersteunen hun data een dergelijke bevinding?
Verslag van de online-conferentie, georganiseerd door The international Institute of Psychiatric Drug Withdrawal, geschreven door Birgit Valla, psycholoog, schrijfster en hoofdredacteur van Mad in Noorwegen. De conferentie werd georganiseerd om kennis te delen over het veilig afbouwen van psychiatrische medicatie. Ook werd aandacht besteed aan het bespreken van alternatieven voor psychotrope medicatie en aan hoe we de manier waarop we over psychofarmaca denken kunnen veranderen.
"Een roos met eender welke andere naam zou even zoet ruiken", sprak Julia. Tegenwoordig zou ze zeggen: "Xanax onder elke andere naam is nog steeds Xanax". Waarom krijgt Xanax alle eer? De huidige focus van de medische gemeenschap, media en wetgevers op Xanax zal niet het soort verandering teweegbrengen dat nodig is om het verloop van de benzodiazepine-epidemie te veranderen.
Veel ontwenningsverschijnselen van antidepressiva komen nagenoeg overeen met symptomen van angst of depressie. Dit maakt het lastig om ontwenning te onderscheiden van terugval. Onderzoekers Horowitz en Taylor adviseren hoe het verschil te zien.
Introductie van het International Antidepressant Withdrawal Project. Deze website helpt mensen een volledig geïnformeerde beslissing te nemen over het nemen van antidepressiva. Het bespreekt mogelijke gevaren van antidepressiva, geeft advies over afbouwmethoden en biedt ondersteuning bij ontwenning en herstel.
Dit rapport van de COE beschrijft directe en indirecte oplossingen om dwangpraktijken in de geestelijke gezondheidszorg te verminderen, te voorkomen en uit te bannen. Veel hedendaagse dwangmaatregelen zijn niet 'noodzakelijk' als er wordt geïnvesteerd in alternatieve praktijken.

Archief

Thema's