Online-conferentie over het afbouwen van psychiatrische medicijnen

Poster aankondiging congres Psychofarmaca afbouwen.

Door Mad in Sweden – 20 maart 2022

Op 6 en 7 mei 2022 organiseert het International Institute for Psychiatric Drug Withdrawal (IIPDW) een conferentie over de ontwenning van psychofarmaca. De conferentie vindt digitaal plaats via evenementenorganisator Eventbrite.

De conferentie is de eerste grote internationale conferentie die door IIPDW wordt georganiseerd. Het brengt deskundigen uit de hele wereld bijeen om te discussiëren over het veilig afbouwen van psychiatrische medicatie. Ook wordt aandacht besteed aan het bespreken van alternatieven voor psychotrope medicatie en aan hoe we de manier waarop we over psychofarmaca denken kunnen veranderen.

Doelgroep

Iedereen met een persoonlijk of professioneel belang is welkom op de conferentie. Dus ook zij die psychiatrische medicatie gebruiken of afbouwen, hun vrienden en familieleden, therapeuten en ander professioneel ondersteunend personeel, artsen en voorschrijvers.

Aan het eind van de conferentie is er gelegenheid voor degenen die dat willen om met een kleine groep andere deelnemers in contact te komen in een gesprek via Zoom.

De conferentie zal in het Engels worden gehouden. Reeds aangekondigde sprekers: Carina Håkansson, Bob Whitaker, Joanna Moncrieff, Laura Delano en Magnus Hald.

Lees hier meer over en reserveer tickets voor de conferentie.

Kijk hier voor een korte introductie van IIPDW op onze pagina ‘interessante websites’

***Gepubliceerd op Mad in Sweden, 20 maart 2022. Vertaald door MitN***

Vorig artikelRacisme duidelijk aanwezig in patiëntendossiers
Volgend artikelHoe Evidence-Based geneeskunde een illusie werd