Online-conferentie over het afbouwen van psychiatrische medicijnen

Aankondiging conferentie

Door Mad in Sweden – 1 februari 2023

Op vrijdag 10 en zaterdag 11 februari organiseert het International Institute for Psychiatric Drug Withdrawal (IIPDW) haar tweede online conferentie over het afbouwen van psychofarmaca.

In het voorjaar van 2022 organiseerde IIPDW haar eerste online conferentie. Nu is het tijd voor een tweede editie, wederom online.

De conferentie omvat een mix van lezingen, video’s, discussies en paneldiscussies. Het doel van de conferentie is om samen te vatten wat we tot nu toe weten en wat we nog moeten leren over het afbouwen en stopzetten van psychiatrische middelen.

Vragen die tijdens de conferentie aan de orde komen zijn:

  • Wat kunnen we leren van mensen met ervaring met onttrekken / afbouwen?
  • Wat zijn de verschillende manieren waarop wij als collega’s of professionals iemand kunnen ondersteunen bij hun afbouw?
  • Hoe zit het met kinderen, jongeren en psychiatrische medicijnen?

De conferentie zal ook ingaan op de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van onderzoek en collegiale ondersteuning en praktische methoden en hulpmiddelen bieden om antidepressiva en andere voorgeschreven geneesmiddelen af te bouwen.

Tijdens deze tweedaagse conferentie is er ook gelegenheid voor publieksvragen en is er een speciaal uur voor publieksdiscussies.

Lees meer over het programma en de inhoud van de conferentie >> (Engelstalig)

Flyer IIPDW
Bron: IIPDW.org

***Gepubliceerd op Mad in Sweden, 1 februari 2023. Vertaald door MitN***

Vorig artikelRacisme duidelijk aanwezig in patiëntendossiers
Volgend artikelHoe Evidence-Based geneeskunde een illusie werd