Webinar over post-SSRI seksuele disfunctie (PSSD)

  Ethische en trauma-geïnformeerde zorg bieden

  Aankondigingsposter PSSD webinar

  Door Mad in Canada – 26 mei 2022

  Post SSRI Seksuele Disfunctie (PSSD) is een sterk gestigmatiseerde, onderbelichte en ondergerapporteerde seksuele gezondheidstoestand. PSSD is een slopende en vaak permanente aandoening die ontstaat na SSRI- en SNRI-medicatiegebruik en wordt gekenmerkt door een verlies van seksueel gevoel en functie. Van PSSD is bekend dat het relaties, kwaliteit van leven ernstig beïnvloedt en dat het zelfs heeft geleid tot zelfdodingen.

  Daarom horen alle zorgverleners zich bewust te zijn van PSSD en de veelzijdige gevolgen die deze aandoening heeft op het leven, de relaties en het welzijn. Maatschappelijk werkers kunnen een cruciale rol spelen bij het vergroten van het bewustzijn over PSSD en bijdragen aan het de-stigmatiseren van de aandoening. Vandaar dit webinar.

  (Opmerking MitN: Lees ook dit artikel op onze website)

  Het webinar wordt gegeven door:

  Yassie Pirani is een geregistreerd maatschappelijk werkster en geregistreerd klinisch consulente. Bij Willow Leaf Counselling is Yassie gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met Post SSRI Sexual Dysfunction (PSSD). Yassie heeft jarenlange ervaring op het gebied van seksuele en geestelijke gezondheid, en werkt vanuit een trauma-informed en anti-oppressive benadering. Daarnaast is Yassie ook co-directeur van de Canadian PSSD Society.

  Emily Gray is de oprichtster van de Canadian PSSD Society, een geregistreerde non-profit organisatie. Haar doel is om het bewustzijn onder professionals in de gezondheidszorg en het publiek te vergroten, te pleiten voor verder onderzoek naar PSSD, gemeenschapsondersteuning te bieden aan mensen die lijden aan PSSD, en het bevorderen van informed consent over de risico’s van onomkeerbare seksuele disfunctie gerelateerd aan antidepressiva.

  Aan de orde komen:

  • De kloof naar geïnformeerde toestemming
  • Leren vanuit de doorleefde ervaring met PSSD
  • Omgaan met emotionele nood vanuit een trauma geïnformeerde benadering
  • Omgaan met misdiagnose, tegengaan van schaamte en stigma
  • Vooruitgang op het gebied van PSSD-activisme
  • PSSD en sociale werkethiek

  Dinsdag 28 juni 2022, Pacific time 6.30pm – 8.30pm

  Dinsdag 29 juni 2022, Central European time – 3.30am – 5.30am

  Vorig artikelWil je thee of koffie?
  Volgend artikelWerkt boksen stressverlagend?